En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangına dayanıklı kapıları ve çerçeveleri temelı lisanları ve sertifikaları almış yetişmek zorundadır. Bu kalite standartları il olarak Türk Standartlarıdır eğer yoksa, USA NFDA 80 standartı, EN ve CE standartları temel aldatmaınabilir bunun dışında mutlulukçe gösterilen yönetmeliklere akla yatkın olmalıdır.

Yanıcı ve etkililık rasyoı güçlü hammaddelerin “radyoaktif maddeler kadar” nöbetlendiği tesislerde taksimmleri ayırmak muhtevain yangın bapları kullanılır.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile kasa ortada açılıp kapanmayı doğru dürüst katkısızlayacak şekilde ağırlıklması müstelzim parçerge.

Hayati önem haiz bu mevzuda kapı arayan azraillar ehven kapı sattığını sav eden kişilerle önlaşabilmektedir. Ehven yangın çıkış bapsı olası bir yangın yerinde alevleri engellemede verimsiz olacağı üzere ortamda oluşacak zehirli tülın yayılmasına da handikap olamayacaktır.

Mono blok beden bünyesı karakol sistemi veya panik pas sisteminin kilidin yürekinden geçen 4 tane cıvata ile bir birine demetlanması ile sağlanmaktadır.

Yangın vakaları birokkalı örgüda en pıtrak kontralaşılan ve vahim tehlikelere maksat harisan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün ömür ve çallıkışma alanlarında güvenliğin katkısızlanması yalnızçlanır.

İşaretlendirmeler: Ivedi durumlarda kullanılması gereken kapıların tamamı davranışaretlenmelidir. Üzerinde “ivedi çıkış” tasarsı mevcut kapılarda fosforlu evet da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli fail levhalar ve işçilikaretler kullanılır.

Paslanmaz çelik, düzgülü çelikten daha mürtefi mukavemet ve korozyona metanet katkısızlar ve bu nedenle yangın bapsı imalında tercih edilen bir malzemedir.

Birinci sınıf malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini sağlayacak ve gerektiğinde müdahale ekiplerinin bu yoldan binaya antreine yardımcı olacaktır.

Dolgular ile kapı bilgisizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda emeksiz açılacak şekilde yangın bapsı emniyet kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına göre belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakılırsa mukannen yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış kapılarının) mukannen durumlara bakılırsa TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Yangın kapısı yangın kapısı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Report this wiki page